SMA de wereld uit

De spierziekte SMA tast langzaam maar zeker alle spieren aan. Voor SMA is er nu een medicijn die de achteruitgang kan remmen. Dit medicijn is het begin van veel nieuwe ontwikkelingen en niet voor iedereen toegankelijk.

Met de campagne ‘SMA de wereld uit!’ halen we geld op voor nieuw onderzoek. Al het geld dat speciaal hiervoor binnenkomt, gaat voor 100% naar onderzoek voor SMA. Vanaf de start van de campagne hebben we meer dan € 800.000 opgehaald. Met dit geld hebben we al 5 extra onderzoeken van start laten gaan. 

Sparen voor volgend onderzoek
Het extra onderzoek waar we met 'SMA de wereld uit!' voor sparen is een onderzoek waarin we willen onderzoeken of de structuur van het DNA rondom de SMN-genen samenhangt met het ziektebeloop en het effect van de behandeling met het medicijn Spinraza.

Laten we er samen voor zorgen dat dit extra onderzoek snel van start kan gaan. Daarbij helpt alles. Of het nu een losse gift is of de opbrengst van een sponsorloop, braderie, dansmarathon of veiling. Alles telt mee.

 

Lees meer Lees minder
van totaal € 133.115 (42%)
Bekijk alle evenementen
Ik ben Rivka Smit, 27 jaar oud en heb de spierziekte SMA. In mijn vrije tijd zet ik mij met hart en ziel in voor 'SMA de wereld uit!' en op dit moment voor de actie #eSMAfette. Dit is een estafette door heel Nederland voor iedereen die iets met, of liever tegen, SMA heeft.De actie is onderdeel van ‘SMA de wereld uit!' Elke euro die wij met elkaar voor ‘SMA de wereld uit!’ ophalen, gaat direct naar extra wetenschappelijk onderzoek naar SMA. Sinds 2013 zijn er al twee extra onderzoeken mogelijk gemaakt door deze campagne. Met #eSMAfette-actie willen we een kick-start geven voor het derde onderzoek: MRI van spier en ruggenmerg als biomarker voor SMAZo komen we samen stapje voor stapje dichterbij een medicijn tegen SMA en een verbetering van de kwaliteit van leven voor mensen met SMA nu. Doe mee en kom ook in actie Te voet, per fiets, in een rolstoel, op een boot, motor, step of skate, verzin het maar. Volwassenen en kinderen, familie en vrienden, bedrijven en verenigingen, iedereen is van harte welkom om mee te doen. Met z'n allen doen we mee aan een estafette door Nederland en geven we het stokje aan elkaar door. Als deelnemer bepaal je zelf de afstand en laat je daarbij sponsoren. Of verkoop zelf gemaakte lekkernijen, organiseer een statiegeldactie, doneer je verjaardagsfooi en steun de #eSMAfette-afstand van een ander.  Alle beetjes helpen en samen maken we extra onderzoek naar SMA mogelijk! De eerste deelnemer start op 1 mei en geeft zijn stokje over aan de volgende deelnemer, en zo gaat de tocht verder. De finish is op 28 mei in Elspeet tijdens de SMA themadag. Meld je aan Maak hier direct een actiepagina aan en meld je bij mij aan als deelnemer of sponsor door een mail te sturen naar r.smit@spierfonds.nl. Heb je nog vragen of wil je op een andere manier willen bijdragen, schroom niet om mij te mailen. Groet, Rivka
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Route Leerdam - Elspeet

02-05-2016 | 16:35 Geplaatst op: #eSMAfette door Nederland   Ze zijn van start! Aan Elina-Vera van Santen de eer op als eerste in deze route te vertrekken. Zij is vertrokken vanuit Leerdam om in Culemborg het eSMAfette-stokje over te dragen aan Yvonne Lammertink. Vervolgens is Yvonne naar Altforst gegaan om het stokje te overhandigen aan leden van Motorclub Rock City Chapter.  De Motorclub heeft op hun eigen unieke manier een indrukwekkende toch beleefd vanuit Altforst naar Amersfoort.      Wat een super bedrag! De volgende keer dat we dit stokje zien, is bij de finsish in Elspeet!
Lees meer
Bekijk alle donateurs
€ 10

Kees

15-10-2019 | 21:51 Aan: Iedereen verdient Beresterke Spieren!