Hoe werkt het?

Om verder onderzoek naar spierziekten mogelijk te maken vragen we je iets te doen. Start je eigen actie, doneer aan een lopende actie of doneer direct. Steeds meer mensen steunen zo de strijd tegen spierziekten. Doe jij ook mee? Lees hieronder hoe je gemakkelijk je eigen actie start.

Bedenk een actie

Er zijn veel verschillende manieren om geld op te halen voor het goede doel. Organiseer een dansmarathon, doe mee met een hardloopwedstrijd of fietstocht, ga op de rommelmarkt staan, of verkoop zelfgemaakte koekjes. Alleen, met vrienden, met je sportclub, klas of team. Gebruik je creativiteit en verzin een leuke actie! Of laat je inspireren door deze voorbeeld acties.

Gebruik je creativiteit en verzin een leuke actie!

Meld je actie aan

Heb je een leuke actie bedacht, meld die dan aan op deze site. Je hebt dan een handig middel om je actie te promoten en er kan direct aan jouw actie gedoneerd worden. De tussenstand wordt automatisch bijgehouden en is voor iedereen zichtbaar.

Promoot jouw actie

Vertel mensen over je actie en mobiliseer je netwerk. Begin bijvoorbeeld eerst bij familie, vrienden en collega’s. Verwijs hen naar je persoonlijke actiepagina. Schakel lokale media in, hang posters op, plaats berichten op Facebook en Twitter. Ga helemaal los en probeer zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor jouw actie.

We sturen je graag materialen toe die je kunt gebruiken bij het promoten van je actie. Zoals vlaggen en spandoeken, folders, pennen en ballonnen. Bekijk hier alle promotiematerialen en hoe je deze kunt aanvragen.

Probeer zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor jouw actie.

Financiële afhandeling

Mensen die aan jouw actie willen doneren kun je doorverwijzen naar je persoonlijke pagina. Via de doneerbutton kunnen ze gemakkelijk en veilig met I-deal betalen. Nadat de betaling is voltooid wordt deze getoond in jouw donatie overzicht. Het geld komt direct bij het Prinses Beatrix Spierfonds binnen en wordt automatisch bij jouw totaal opgeteld.
Wil je een bijdrage overmaken? Dat kan op ons IBAN rekeningnummer NL82INGB0000000969. Of doe een donatie via het online donatieformulier.

Extra aandacht voor jouw actie

Een extra voordeel van het aanmelden van je actie is dat wij deze site in de gaten houden en kijken wat voor leuke, ludieke, interessante acties georganiseerd zijn of worden. En wie weet willen we jouw verhaal wel delen op de site, in de media of komen we langs om de cheque in ontvangst te nemen.