EXTRA ONDERZOEK VOOR SMA VAN START

29-10-2015 | 16:17

Door de inzet van alle actievoerders en donateurs van de campagne ‘SMA de wereld uit!’ is het benodigde bedrag van €100.000 bij elkaar gespaard. Dit betekend dat het extra onderzoek naar toepassing van de exoskeleton van start kan gaan. Wij willen iedereen die zich ingezet heeft enorm bedanken.

Exoskeleton arm voor mensen met SMA

Een prominent kenmerk van SMA is het verzwakken van de armspieren. In dit onderzoek wordt de arm- en handfunctie van mensen met SMA onderzocht voor de ontwikkeling van een arm-exoskeleton specifiek voor SMA. Het zo lang mogelijk kunnen gebruiken van de arm- en handfunctie wordt door mensen met SMA als één van de belangrijkste doelen gezien in het behoud van de kwaliteit van leven.

Het volgende doel

Nu het prachtige bedrag voor het extra onderzoek bij elkaar gespaard is gaan we met ‘SMA de wereld uit!’ verder sparen voor onderzoek naar vermoeide spieren bij SMA. Veel mensen met de spierziekte SMA geven aan dat zij vermoeide spieren ervaren: als ze een handeling een aantal keer achter elkaar uitvoeren, wordt dit door vermoeide spieren steeds moeilijker. In dit onderzoek wordt gezocht naar de oorzaken van de vermoeibaarheid en worden er testen ontwikkeld die de vermoeibaarheid kunnen meten. Mogelijk kan er dan meer gedaan worden aan deze klachten. Dit onderzoek kan van start zodra er €231.000 is opgehaald.